Skip to content

Zašto odabrati WordPress za vašu poslovnu web stranicu

Odabir pravog sustava za upravljanje sadržajem (CMS) je ključan za uspjeh svake poslovne web stranice. WordPress je najpopularniji CMS i za to postoji dobar razlog. Bez obzira na veličinu ili industriju vašeg poslovanja, WordPress nudi fleksibilnost, prilagodljivost i jednostavnost koja ga čini idealnim izborom. U ovom članku ćemo istražiti zašto biste trebali odabrati WordPress za vaš poslovni website i kako vam može pomoći u postizanju vaših poslovnih ciljeva.

Jednostavnost korištenja

WordPress je poznat po svojoj intuitivnoj i user-friendly navigaciji . Čak i ako nemate tehničke vještine, možete lako kreirati, uređivati i upravljati sadržajem na svojoj web stranici. Dashboard je jednostavan za navigaciju, a osnovne funkcije su lako dostupne.

Brza instalacija i postavljanje
Instalacija WordPress-a je jednostavna i može biti završena za nekoliko minuta. Većina hosting poslužitelja nudi opcije za automatsku instalaciju WordPress-a, što dodatno olakšava proces.

Fleksibilnost i prilagodljivost

Ogroman izbor tema i pluginova
WordPress nudi puno besplatnih i premium tema koje možete koristiti za prilagođavanje izgleda vaše web stranice. Također, postoji stotina pluginova koji proširuju funkcionalnost vaše web stranice, omogućavajući vam da dodate sve što vam je potrebno, od kontakt formi do e-trgovine.

Potpuna kontrola nad dizajnom
S WordPress-om imate potpunu kontrolu nad dizajnom i funkcionalnošću vaše stranice. Možete prilagoditi sve aspekte stranice prema vašim specifičnim potrebama i prema brendu, što je posebno važno za poslovne stranice koji zahtijevaju jedinstven izgled.

SEO optimizacija

Ugrađene SEO funkcije
WordPress je dizajniran tako da je prilagođen za SEO optimizaciju. Njegova struktura koda je čista i jednostavna, što olakšava pretraživačima da indeksiraju vaš sadržaj. Također, WordPress automatski generira prilagođene URL-ove i podržava meta podatke, tagove i kategorije.

SEO Pluginovi
Postoji mnogo pluginova za WordPress koji mogu dodatno poboljšati vaš SEO. Pluginovi kao što su Yoast SEO, All in One SEO Pack, Rank Math pružaju alate za optimizaciju sadržaja, analizu ključnih riječi, kreiranje XML sitemapa i još mnogo toga.

Sigurnost

Ovo je jedna od najbitnijih stavki o čemu ja vodim posebno brigu kod izrade web stranica za moje klijente.

Ono što uvijek preporučujem klijentima je sljedeće: 

Redovna ažuriranja
WordPress redovno objavljuje ažuriranja koja poboljšavaju sigurnost i performanse platforme. Ova ažuriranja često uključuju zakrpe za sigurnosne rupe i druge poboljšanja koja osiguravaju da vaša stranica ostane zaštićena.

Korištenje sigurnosnih pluginovi
Postoji mnogo pluginova koji dodatno poboljšavaju sigurnost vaše WordPress stranice. Plugin kao što je Wordfence Security pruža zaštitu od hakerskih napada, malware-a i drugih prijetnji.

Responzivnost i optimizacija mobilnog prikaza

Većina WordPress tema je responzivna, što znači da se automatski prilagođava različitim veličinama ekrana i uređajima. Ovo je ključna stavka budući da većina posjetitelja dolazi s mobilnih uređaja.

Poboljšano korisničko iskustvo
Responzivni dizajn osigurava da vaši posjetitelji imaju pozitivno iskustvo bez obzira na uređaj koji koriste. To može poboljšati zadržavanje čitatelja i smanjiti stopu napuštanja stranice.

Analitika i praćenje

Google Analytics integracija
WordPress pluginovi kao što je MonsterInsights olakšavaju integraciju s Google Analytics-om, pružajući vam uvid u ponašanje korisnika, izvore prometa na stranici, konverzije i druge ključne metrike.

Detaljni izvještaji 
Korištenjem analitičkih alata, možete pristupiti detaljnim izvještajima koji vam pomažu da bolje razumijete kako korisnici komuniciraju s vašom stranicom i gdje možete napraviti poboljšanja.

Skalabilnost

Pogodan za svaku veličinu poslovanja
U Webberi radimo web stranice za male poduzetnike i start-upove koji se kroz nekoliko mjeseci razvijaju i postaju velike web trgovine. Njihovu web stranicu prilagođavamo njihovim potrebama i nadograđujemo funkcionalnosti.

WordPress je dovoljno fleksibilan da podrži male blogove kao i velike korporativne stranice. Kako vaše poslovanje raste, WordPress može skalirati s vama, omogućavajući vam dodavanje novih funkcionalnosti i sadržaja.

Niski troškovi

WordPress je besplatan CMS, što znači da ne morate platiti licencu da biste ga koristili. Postoji mnogo besplatnih tema i pluginova, što dodatno smanjuje troškove.

Niski troškovi održavanja
Održavanje WordPress stranice može biti povoljno, posebno ako optimizirate troškove i prilagodite ih vašim potrebama. 

Predlošci za društvene mreže
+
ChatGPT upute za objave na društvenim mrežama

POVEZANE OBJAVE 

Najnoviji trendovi u web dizajnu za 2024. godinu

Web dizajn je dinamično područje koje se stalno mijenja, prilagođavajući se novim tehnologijama i preferencijama korisnika. Kako ulazimo u 2024. godinu, pojavljuju se novi trendovi
Nastavi čitati

Kako optimizirati WordPress web stranicu za brzinu i performanse

Brzina i performanse vaše WordPress stranice igraju ključnu ulogu u korisničkom iskustvu i rangiranju na pretraživačima. Spore web stranice mogu frustrirati posjetitelje i povećati stopu
Nastavi čitati

Automatizirajte objave na društvenim mrežama

Poduzetnici, kreatori sadržaja na društvenim mrežama, coachevi, edukatori, obrtnici… Ako želite istaknuti svoj brand na društvenim mrežama, danas ću vam pokazati jednostavan način kako zakazati
Nastavi čitati
DOGOVORI KONZULTACIJE JEDNIM KLIKOM

Saznaj najbolju i najučinkovitiju marketing strategiju za tvoj business!

Upiši ime i e-mail i preuzmi PREDLOŠKE za društvene mreže + ChtaGPT ideje za objave

Dokument odmah šaljem na e-mail!

Upiši ime i e-mail i šaljem ti 5 ideja za Facebook objave

Dokument odmah šaljem na e-mail!

Facebook grupa

Upiši ime i e-mail i šaljem ti Vodič za profitabilno upavljanje Facebook grupom

Dokument odmah šaljem na e-mail!

Upiši ime i e-mail i šaljem ti 20 strategija za brzu izgradnju email liste

Dokument odmah šaljem na e-mail!

Upiši ime i e-mail i preuzmi PLANER za dnevne aktivnosti na društvenim mrežama.

Dokument odmah šaljem na e-mail!

Automatiziraj svoj business. Upiši ime i e-mail i preuzmi popis digitalnih alata.

Dokument odmah šaljem na e-mail!

Upiši ime i e-mail i šaljem ti 23 načina kako pretvorit posjetitelje u kupce

Dokument odmah šaljem na e-mail!

Upiši ime i e-mail i šaljem ti 10 strategija za pisanje email naslova

Dokument odmah šaljem na e-mail!