Skip to content

Kako izgraditi brend online?

Dobro došli natrag na blog, dragi čitatelji! Danas ćemo istražiti moju omiljenu temu – ključne korake u izgradnji online brenda. Kao entuzijasta online brendinga s višegodišnjim iskustvom u vođenju web stranica i web shopova, prikupljana leadova i povećanja prodaje online želim podijeliti s vama nekoliko vitalnih informacija.

1.Razlučivanje bitnog od nepotrebnog

Često smo zaluđeni logom, vizualima, bojama i web stranicama, ali da li je to stvarno neophodno za stvaranje PROFITABILNOG brenda? Ne. Lijepa web stranica je sjajna, ali neće sama po sebi izgraditi profitabilan brend.

To su sve elementi koji doprinose i pomažu ali nisu nužni za izgradnju online brenda.

Mnogi moji klijenti jako puno vremena i novaca utroše na izradu web stranice, na vizuale, na kreiranje društvenih mreža ali kada dođe do marketinga i prodaje odustanu i povuku se. Meni je to koji puta teško za gledati jer njihove originalne ideje imaju velik a neostvaren potencijal.

Zato sam kreirala Brending360 dizajnerski paket – pristupačan način da započnete izgradnju brenda koji će izgledati profesionalno bez ogromnih investicija. Više o Brendingu360 možete saznati ovdje.

2.Razumijevanje publike i njihovog jezika

Ključ uspjeha leži u razumijevanju vaše publike, poznate kao avatar ili idealni kupac. Trebate razlikovati industriju i publiku koja je dio te industrije , a kojoj se obraćate.  Kroz moje edukacije, pomažem klijentima da precizno definiraju svog idealnog kupca, što je osnovni korak u izgradnji online brenda. Što preciznije znate kome se obraćate moći ćete ostvariti bolje rezultate u prodaji. Nekada se moji klijenti boje da će izostaviti dio potencijalne publike kada suzimo i ciljamo idealne kupce za njihov brend.

Drugim riječima, možete biti u health and wellness industriji ali vaša publika nije cijela health and wellness industrija.

Zato trebate znati točno kome pomažete i točno kome se obraćate.

Na primjer, obraćate se određenoj publici a to su mame koje su kod kuće i prodajete dodatke prehrani iz health and wellness područja.

Tada u Facebook grupi idete Live i obučeni ste tako da se prilagodite vašoj publici. Nećete se obući kao službenica u banci. Poistovjetit ćete se vašoj publici. Skuhat ćete kavu i odraditi Live za njih u ležernom duhu

Trebate razumjeti što su njihove želje i potrebe. Što žele postići, za čime teže, a čega se žele riješiti.

3. Prilagođavanje sadržaja publici

Kreiranje relevantnog sadržaja ključno je za privlačenje i zadržavanje publike. Objave na društvenim mrežama trebaju biti jasne, ciljane i namijenjene određenoj publici. Ovo stvara povjerenje i podiče interakciju.

Drugim riječima, trebate kreirati sadržaj takav da vaša publika odmah zna da je taj sadržaj za njih. Vaša publika treba znati da je na pravom mjestu čim vidi naslov vaše objave.

Tako postaju sigurniji u vašim grupama, na platformama i lakše kliknu like, share ili komentiraju. Spremniji su poduzeti određenu akciju i više vam vjeruju.

Na primjer, kad ja kreiram sadržaj i osmišljavam naslove koristim jezik koji služi mojoj publici. Moja publika zna da pišem za njih. Ako imate problem s kreiranjem naslova i sadržaja zatražite pomoć vaše publike. Obratite se nekom iz publike koga poznate i pitajte ih da li taj naslov ili objava kad je vide jasno ostavlja impresiju i dojam da je to za njih. Pitajte više ljudi za mišljenje i kako oni doživljavaju vaš naslov i objavu

4. Odabir tema koje služe publici

Izbor tema za vaš sadržaj mora odgovarati interesima i potrebama vaše publike. Na primjer, ako ciljate mame koje rade od kuće, tema može obuhvatiti brze recepte, brigu o sebi, edukaciji za djecu, planiranje putovanja i slično. Odaberite 5 ključnih tema koje pružaju vrijednost vašoj publici.

5. Postati Go-to osoba za informacije

Cilj je postati autoritet u području kojim se bavite to jest osoba broj #1 zadužena za informacije koje vaša publika treba. Prvo sam započela učiti ljude kako prodati proizvod još prije 10 godina kroz direktnu prodaju a s vremenom sam napravila tranziciju koristeći digitalne alate i web stranice tako da sad educiram ljude kako prodati proizvod ili uslugu online koristeći web, landing stranice, e-mail marketing i online marketing strategije.

Dijelite velike snove i vodite publiku ka ostvarivanju njihovih ciljeva.

6. Profesionalno predstavljanje

Logo, web stranica, boje i fotografije su važni, ali ne ključni za početak gradnje brenda. Za malu investiciju, možete kreirati profesionalan vizuelni identitet. Važno je biti dosljedan sa sadržajem i objavama kako bi publika razvila povjerenje.

Ako ste koncentrirani na razvoj dugoročnog brenda kao ja, ne samo na kratkoročnu prodaju onda trebate biti konstantni s vašim sadržajem i objavama. Trebate poduzimati dnevne akcije i naviknuti ljude da ste tu za njih i da se mogu osloniti na vas. Ne treba vam fensi logo. Dovoljno je da prođete kroz moj program ako ne znate odakle biste krenuli i na kraju programa imat ćete sve spremno za pokrenuti svoj online brend i svoju online prisutnost. Vaše mogućnosti online su bezgranične i ovise samo o vašem angažmanu i o vremenu koje ste spremni uložiti u izgradnju brenda.

Većinu toga možete odraditi sami bez da ste stručnjak i bez da imate prethodnog iskustva a da izgledate vrlo profesionalno. Uz malo truda možete naučiti kako napraviti logo, web stranicu, lansirati blog, podcast i voditi svoje društvene mreže. Za početak to vam je sasvim dovoljno da izgradite jedan temelj i okupite publiku koja vas treba i kojoj služite. Kasnije u skladu mogućnostima možete delegirati vaše dnevne zadatke i uposliti virtualne asistente.
Više o tome sam pisala na Napredne taktike upravljanja vremenom: Automatizirajte i unaprijedite ono što radite u danu

Potpuni plan brendiranja za poduzetnike kako biste mogli dizajnirati svoj logo, odabrati boje za svoj brend, odabrati fontove za svoj brend i dizajnirati brendirane banere za društvene mreže (s uključenim predlošcima).

Predlošci za društvene mreže
+
ChatGPT upute za objave na društvenim mrežama

POVEZANE OBJAVE 

Učinkoviti savjeti za Facebook marketing: Povećajte doseg i rast vašeg poslovanja

Ulazak u svijet Facebook marketinga ključan je za svako poslovanje koje želi povećati svoju online prisutnost. S 2,93 milijarde mjesečnih aktivnih korisnika, Facebook nudi priliku
Nastavi čitati

Najnoviji trendovi u web dizajnu za 2024. godinu

Web dizajn je dinamično područje koje se stalno mijenja, prilagođavajući se novim tehnologijama i preferencijama korisnika. U ovoj godini pojavili su se novi trendovi koji
Nastavi čitati

Zašto odabrati WordPress za vašu poslovnu web stranicu

Odabir pravog sustava za upravljanje sadržajem (CMS) je ključan za uspjeh svake poslovne web stranice. WordPress je najpopularniji CMS i za to postoji dobar razlog.
Nastavi čitati
DOGOVORI KONZULTACIJE JEDNIM KLIKOM

Saznaj najbolju i najučinkovitiju marketing strategiju za tvoj business!

Upiši ime i e-mail i preuzmi PREDLOŠKE za društvene mreže + ChtaGPT ideje za objave

Dokument odmah šaljem na e-mail!

Upiši ime i e-mail i šaljem ti 5 ideja za Facebook objave

Dokument odmah šaljem na e-mail!

Facebook grupa

Upiši ime i e-mail i šaljem ti Vodič za profitabilno upavljanje Facebook grupom

Dokument odmah šaljem na e-mail!

Upiši ime i e-mail i šaljem ti 20 strategija za brzu izgradnju email liste

Dokument odmah šaljem na e-mail!

Upiši ime i e-mail i preuzmi PLANER za dnevne aktivnosti na društvenim mrežama.

Dokument odmah šaljem na e-mail!

Automatiziraj svoj business. Upiši ime i e-mail i preuzmi popis digitalnih alata.

Dokument odmah šaljem na e-mail!

Upiši ime i e-mail i šaljem ti 23 načina kako pretvorit posjetitelje u kupce

Dokument odmah šaljem na e-mail!

Upiši ime i e-mail i šaljem ti 10 strategija za pisanje email naslova

Dokument odmah šaljem na e-mail!